Djup Dal

Idag har varit en dålig dag. En väldigt dålig dag. I både mat väg och i känsloväg. Antar att de två sakerna hör ihop på ett sätt. Räknades det att jag gick i en relativt rask takt tillsammans med pappa idag, i typ 20 miniuter? Och att jag tvättade - darför sprang upp och ner med tvätt? Men det här ska vara ett samspel. Så räknar bort de saknerna idag.

En dal idag, men fan imorgon ska jag ta mig upp på berget!

Fight on
/ Tanja

Skräckbilder

Det är bra att se skräckbilder på sig själv. För mig blir det alltid en chock och när jag en dag satt hos Caroline och hon visade en gammal bild på mig fick jag en lätt chock. Kunde inte tro att det var jag. Stirrade mig blind på bilden hur länge som helst. Det var inte bara utseendet som störde mig, det var min blick och hållning. Jag såg så rädd och osäker ut. Vilket jag inte är nu! Jag har ändrats mycket och fått bättre självförtoende. Hade aldrig kunnat starta denna bloggen då.

Vill aldrig gå tillbaka till att bli den osäkra tjejen. Den person på bilden är inte Tanja. Tanja är en glad person, en person som ler och skrattar. Den personen på bilden ser bara så rädd och det ser ut som att personen när som helst ska bryta ihop. Nej, det är helt enkelt inte jag.

Detta är jag däremot. Så jag har kommit en lång bit på vägen, men det är lika långt kvar. Men jag är övertygad att jag kan göra detta. För jag är en stark person, en tuff person. Och jag tror på mig själv.

Fight on (Förresten, just nu syns inte eran kommentarer, har råkat ändra färgen och vet inte hur jag ska ändra tillbaka den)

/ tanja

En ny livsstil

En ny livstil är vad det handlar om. Jag tror inte på en massa dieter och tänker inte följa det heller. Utan detta ska göras på Tanjas sätt. Maten är en sak som måste ändras, och jag har sakta men säkert börjat ändra på det. Jag äter inte mycket pasta och ris, och bröd är inget jag heller tänker fortsätta äta. Utan nu är det ägg och gröt på morgonen som gäller. Mycket grönsaker ska det finnas i min diet med. Jag försöker ta råd från olika personer, och läsa mycket böcker kring ämnet.

Efter nyår ska jag komma igång helt, och det ska inte vara ett nyårs löfte. För min kamp är så mycket mer än ett nyårslöfte. Den första vägningen ska ske måndagen efter nyår, och då ska jag verkligen komma igång med allt.

Tillsammas med min rosa cykelhjälm ska jag cykla istället för att ta bussen. För vad är egentligen fem kilometer? Inget. Så istället för att ta bussen till Röstånga eller Svalöv ska jag ta min cykel. Måste bara skaffa mig lysen till cyklen med.

Jag ska verkligen vara ärlig och berätta om allt. Mest av allt ska jag vara ärlig mot mig själv.

Fight on
/ Tanja

Min Kamp

I sitt liv har man många olika kamper man måste ta i tu med. Jag har lägen skjutit upp denna kampen. Mest för att varje gång jag börjar så ger jag upp. Någonstans på vägen orkar jag inte riktigt. Men tillsammans med er tror jag att jag kan klara detta. Idag är början på min kamp, på mitt nya liv. Och här är ingen återvändo.

Min kamp är en kamp många människor i dagens samhälle kämpar med. Min kamp handlar om vikten. Sommaren 2008 satte jag mig på ett plan mot New York, och under de tre månaderna där lyckades jag gå ner nästan tio kilo. Sen när jag kom hem stannade viktnedgången. Jag har inte gått upp, men inte heller ner. Nu är det slut på det.

Min ide med bloggen är att skriva om mina framgångar och nedgångar men på ett väldigt speciellt sätt. Jag kommer inte skriva ut min vikt och mått. Men jag kommer varje måndag berätta för er om jag har gått upp eller ner. Eller om jag ligger på samma vikt. Jag kommer att vara ärlig, för helt ärligt ni kommer märka om jag ljuger. Dessutom är jag trött på att ljuga, det är dags att vara helt ärlig. Går jag upp i vikt får ni bestaffa mig, ni får komma på något bra straff (och om ni är smarta kan det handla om det jag skriver om, det finns många sätt att tortera mig) varje måndag om det har gått dåligt får ni skriva ett lämpligt straff och sedan väljer jag ut tre som ni får rösta mellan. Går det däremot bra får ni komma på en belöning.

Mitt mål är min 20 års fest den 6 juni 2009, målet är då att komma i en klänning som jag köpte för ett år sedan. Jag ska då ha den på min 20 års fest, Efter den festen kommer bloggen att läggas ner.

Så min kamp är nu igång.

Hoppas ni är med mig.

Fight on
/ Tanja


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0